Kalifornialainen Galpin Speed Shopin autonhuippuentisöijä ja televisioesiintyjä, Dave Shuten, saapuu Suomeen osallistuakseen AUTOSHOW:hun Aino Areenalla.

21.09.2023

Kalifornialainen Galpin Speed Shopin autonhuippuentisöijä ja televisioesiintyjä, Dave Shuten, saapuu Suomeen osallistuakseen AUTOSHOW:hen Aino Areenalla. Dave tunnetaan paitsi taitavana kustomautojen restauroijana myös Discovery Channelin 'Car Kings' -autorakentelun ohjelman tähtenä. Tervetuloa tapahtumaamme nauttimaan Dave Shutenin intohimosta autoihin ja ainutlaatuisista luomuksistaan!

Dave Shuten on ollut avainasemassa entisöitäessä legendaarisen Ed 'Big Daddy' Rothin autoja, mukaan lukien pitkään kadonnut luomus 'Orbitron'. Hänen vierailunsa tarjoaa kiehtovan näkymän kustomkulttuuriin ja historiallisten autojen maailmaan. Tule kokemaan amerikkalaista autotaikaa ja Shutenin palavaa intohimoa autoihin Suomessa!

Dave Shuten, alun perin Michiganista kotoisin oleva mies, liittyy tähtivieraaksi tapahtumaamme. Hänet tunnetaan Galpin Auto Sportin (GAS) keräilyautojen tallista, jossa hän on erikoistunut harvinaisten autojen entisöintiin ja ainutlaatuisten luomusten luomiseen.

Vuonna 2007, kun hänen ystävänsä Michael Lightbourn teki 'kaikkien aikojen suurimman navettalöydön', Dave Shutenin uralla oli merkittävä käännekohta. Galpin Motorsin johtaja Beau Boeckman sai omistukseensa Ed 'Big Daddy' Rothin pitkään kadonneen luomuksen, 'Orbitronin', ja palkkasi Shutenin johtamaan koko entisöintiprosessia. Shuten lähti väliaikaisesti Michiganista ja laskeutui Galpin Auto Sportsin (GAS) tukikohtaan Van Nuysissä, Kaliforniassa. Hän kokosi ammattitaitoisen tiimin palauttamaan 'Orbitronin' alkuperäiseen loistoonsa, mukaan lukien kaikki alkuperäisen 1960-luvun rakentamisen aikaan elossa olevat avainhenkilötTämä historiallinen "Kustom Kulture" -ryhmä sisälsi vuonna 1964 alkuperäisen "Orbitronin" suunnittelija Ed "Newt" Newtonin. Maalaustyötä valvoi Larry Watson, joka maalasi auton vuonna 1964. Watsonin tiimiin kuului hänen alkuperäinen avustajansa Bill Carter, joka vastasi uuden pinnoituksen maalaamisesta. Sisätilojen entisöinnistä vastasi Joe Perez, joka vastasi myös alkuperäisen verhoilutyön palauttamisesta.

Boeckman vakuutti Shutenin jäämään Galpin Auto Sportsille kokopäivätyöhön. Shuten pakkaa valtavan kokoelmansa NOS-osia, muistoesineitä, koneita, autoja jne. ja tekee pysyvän muuton Kaliforniaan.

Shutenin intohimo on löytää ja pelastaa merkittäviä hot rodeja ja kustom-autoja, tutkia ja hankkia kaikki harvinaiset ja vaikeasti löydettävät osat sekä suorittaa täydelliset entisöinnit. Vuonna 2017 Shuten perusti uuden osaston Galpin Auto Sportsille (GAS) nimeltä Galpin Speed Shop, joka erikoistuu eri aikakausien täydellisiin hot rodeihin, kustom-autoihin ja historiallisesti merkittävien autojen entisöintiin.

Tämä Michiganin autotaituri on nyt tähti Discovery Channelin "Car Kings" -autosarjassa, joka keskittyy autotallin taikuriin, Dave Shuteniin, ja hänen ainutlaatuisiin luomuksiinsa.

Dave on tavattavissa tapahtumassa lauantaina ja sunnuntaina.

Tapahtuman aukioloajat:

  • Lauantai 30.9. kello 11-18: Autonäyttely
  • Lauantai 30.9. kello 18-24: Rock'n'Roll Night
  • Sunnuntai kello 10-16: Autonäyttely / perhepäivä
  • Molempina päivinä: Harrasteparkki

Yhdistelmälipulla AUTOSHOW ja Rock'n'Roll Night. 

AUTOSHOW on yhdistelmä Jenkkiautonäyttelystä, X-treme Car Show'sta ja Rocn'Roll Night -tapahtumista. Rock'n'Roll Night on tapahtuman After Party, jonne kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Tule viettämään ikimuistoinen päivä ja ilta autojen ja hyvän musiikin maailmassa.