Vuoden 2023 Dodge Challenger Black Ghost - "Viimeinen kutsu" -malli näytillä Jenkkiautonäyttelyssä

27.09.2023

Vuoden 2023 Dodge Challenger Black Ghost on huikea auto muscle car -faneille. Dodge on päättänyt siirtää ikonisen Challenger-mallinsa eläkkeelle, mutta ennen kuin se tekee sen, se tarjoaa meille vielä yhden erikoisen herkun.

Black Ghost on osa Dodge:n "Viimeinen kutsu" -sarjaa, joka kunnioittaa Challengerin perinnettä ennen kuin se siirtyy sähköisten voimansiirtojen aikaan. Tämä erityinen Challenger-malli on nimetty alkuperäisen legendaarisen 1970-luvun Hemi Challenger RT/SE: n mukaan, joka hallitsi aikoinaan Detroitin katukilpailuja. Alkuperäinen "Black Ghost" sai nimensä omistajansa, Godfrey Quallsin, mukaan, joka ei ollut kovin puhelias kilpa-ajojen jälkeen, koska hän oli kaupungin poliisi. Qualls menehtyi vuonna 2015, mutta siirsi auton ennen kuolemaansa hänen pojalleen, joka äskettäin myi sen vuoden 2023 Mecum Indy -huutokaupassa komealla 1 072 500 dollarin hinnalla.

Vaikka alkuperäistä vuoden 1970 Black Ghostia on vain yksi, Dodge valmisti 300 kappaletta vuoden 2023 kunnianosoitusversiota tarjoten vaikuttavan suorituskyvyn ja ainutlaatuisen ulkonäön muscle car -faneille.

Yksi näistä vain kolmestasadasta autosta saapuu esille Järvenpäähän. Auton tuo paikalle lohjalainen autoliike Carvista, joka on onnistunut saamaan yhden näistä harvinaisista autoista itselleen.

Black Ghostin sydämessä sykkii 807 hevosvoiman, 6,2 litran V8-moottori, joka tarjoaa vaikuttavan suorituskyvyn ja nopeuden. Tämä voimanpesä kykenee kiihtymään 0-60 mph noin 3,7 sekunnissa. Neljännesmaili voidaan suorittaa noin 11,5 sekunnissa.

Ulkonäöltään Black Ghost kunnioittaa alkuperäistä legendaarista mallia mustalla maalauksellaan ja valkoisella koristeviivalla. Siinä ei ole Hellcat-logolla varustettuja merkkejä, ja sen ulkokuori on yksinkertaisempi ja klassisempi. Tämä erityinen Challenger-malli on myös erittäin kilpailukykyisen sekä suoralla että mutkaisella tiellä.

Vaikka vuoden 2023 Dodge Challenger Black Ghost edustaa Challengerin perinteen päättymistä perinteisen polttomoottorin aikakaudella, se on samalla upea kunnianosoitus muscle car -historialle. Tämä auto yhdistää voiman, suorituskyvyn ja klassisen tyylin, ja se jää varmasti ikimuistoiseksi kaikille muscle car -faneille. Älä missaa tilaisuutta nähdä autoa livenä tai haluaisitko kenties omistaa yhden näistä harvinaisista ja voimakkaista autoista?

Kuva: Mecum
Kuva: Mecum

Tapahtuman aukioloajat:

  • Lauantai 30.9. kello 11-18: Autonäyttely
  • Lauantai 30.9. kello 18-24: Rock'n'Roll Night
  • Sunnuntai kello 10-16: Autonäyttely / perhepäivä
  • Molempina päivinä: Harrasteparkki

Yhdistelmälipulla AUTOSHOW ja Rock'n'Roll Night.

AUTOSHOW on yhdistelmä Jenkkiautonäyttelystä, X-treme Car Show'sta ja Rocn'Roll Night -tapahtumista. Rock'n'Roll Night on tapahtuman After Party, jonne kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Tule viettämään ikimuistoinen päivä ja ilta autojen ja hyvän musiikin maailmassa