Kustum Kulture Adcade LowBrow Area

09.09.2023

Kustom kulttuuri ja lowbrow käsityötaidemuoto ovat molemmat taiteen ja muotoilun alakulttuureja, jotka korostavat omaperäisyyttä, luovuutta ja usein sääntöjen rikkomista. Ne ovat olleet erityisen merkittäviä Amerikan moottoripyörä- ja autoharrastajien sekä nuorison keskuudessa.

Kustom Kulttuuri:

  • Kustom-kulttuuri syntyi 1950-luvun Amerikassa autojen kustomoinnin ympärille. Kustomoidut autot olivat muokattuja ja muunneltuja versioita alkuperäisistä autoista, ja ne heijastivat omistajiensa persoonallisuutta ja tyyliä.
  • Kustomoinnissa käytettiin usein erilaisia ​​maalaus- ja pin-striping-tekniikoita sekä ainutlaatuisia koristeluja, kuten kromattuja osia ja koristeellisia kankaita.
  • Kustom-kulttuuriin kuului myös erilaisia kilpailuja ja tapahtumia, kuten "kustom autonäyttelyt", joissa kustomoidut autot kilpailivat toisiaan vastaan.

Lowbrow Käsityötaide:

  • Lowbrow-taide tunnetaan myös nimellä "popsurrealismi" tai "kustom taide". Se syntyi 1970-luvulla Yhdysvalloissa ja se on vahvasti vaikuttunut populaarikulttuurista, underground-kulttuurista ja kustomoinnista.
  • Lowbrow-taiteessa on tyypillistä surrealismi, groteskius ja huumori. Se on usein ristiriidassa perinteisen korkeakulttuurin taiteen kanssa ja tarttuu epätavallisiin aiheisiin.
  • Taiteilijat käyttävät erilaisia ​​välineitä ja tekniikoita, mukaan lukien maalaus, piirros, skulptuuri ja digitaalinen taide.
  • Lowbrow-taiteilijoilla on vahva yhteisö ja se on ollut erityisen suosittua taidegallerioissa, näyttelyissä ja kokoelmissa.

Yksi tunnetuimmista kustom-kulttuurin uranuurtajista on yhdysvaltalainen Ed Roth. Hän oli kuuluisa kustomoiduista autoistaan, erityisesti "The Beatnik Bandit" ja "Rat Fink" -hahmostaan. Rat Fink oli groteski, vihreä hahmo, joka tuli ikoniseksi kustom-kulttuurissa ja lowbrow-taiteessa. Ed Roth vaikutti voimakkaasti näihin kulttuureihin ja hänen työnsä tunnetaan edelleen arvostettuna osana näitä subkulttuureja.

Auto Show:n Kustom Kulture Arcade Lowbrow Artist Area on alue tapahtumassa, joka omistetaan näille kulttuureille, tarjoten taiteilijoille mahdollisuuden näyttää luovuuttaan ja tuoda esille näitä kiehtovia ja kapinallisia tyylejä.

Ilmoittautuminen alueelle on päättymässä, joten toimi pian, mikäli edustat LowBrow-taidemuotoa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.